تصور زندگی بدون کامپیوتر تقریبا محال است. دقیقا مثل این است که آتش را از انسان اولیه بگیرید و بعد ازش بخواهید وسط غار و جنگل به حیات ادامه بدهد. از آنجایی که آدمیزاد دائم به دنبال بهینهتر کردن شرایط و ابزارهای کاربردی است، خیلی زود توانست از کامپیوترهای ساده به انواع لپتاپ و این روزها به کامپیوتر همه کاره برسد. برای همین هم با نوشتن عبارت راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره احتمالا حس میکنید وارد یک سیارهی دیگر شدید؛ چرا که این کامپیوترها علیرغم ظاهر ساده و جذابشان، هزار ویک جزییات مهم دارند که هنگام خرید باید حسابی به آنها توجه کنید.
با این اوصاف اگر دوست دارید با دنیای جذاب کامپیوتر all in one آشنا بشوید، یا میخواهید یک کامپیوتر همه کاره بخرید اما نمیدانید برای انتخاب درست باید از کجا شروع کنید، شاید خوب باشد که با این مطلب و راهنمای انتخاب کامپوتر all in one همراه شوید.
یک کامپیوتر همه کاره دقیقا چه کار میکند؟
اگر بخواهیم پاسخ سوال بالا را بدهیم، باید بگوییم تقریبا همه کار از دست این کامپیوتر برمیآید. در واقع کامپیوتر همه کاره سیستمی است که در آن کیس وجود ندارد و در عوض تمام کیس و متعلقاتش، از کارت گرافیک و ram گرفته تا انواع مدارها در یک بخش کوچک قرار گرفتند. در نتیجه دیگر از کوهی از سیم و کابل خبری نیست.
از طرف دیگر مانیتورهای کامپیوترهای همه کاره بزگتر از کامیپوترهای معمولی رومیزی هستند. برای همین برای دیدن فیلم و انیمیشن یا حتی بازی انتخاب مناسبتری هستند و شاید آسیب کمتری به چشمها وارد کنند.
اما کامپیوتر all in one نسبت به لپ تاپ یا کامپیوتر رومیزی چه مزایایی دارد؟ اجازه بدهید در بخش بعد نگاهی به مزایای و معایب کامپیوتر همه کاره داشته باشیم تا انتخاب آسانتر بشود.
مقایسه کامپیوتر همه کاره با لپ تاب و انواع pc
صفحهنمایش: در این قسمت بیبروبرگرد کامپیوتر all in one برنده است. چراکه این کامپیوترها دارای نمایشگرهای بزرگ تا 25 اینچ هم هستند. ضخامت صفحاتشان هم مناسب است و جذابیت خاص خودش را دارد. در ضمن بعضی از انواع کامپیوتر همه کاره دارای صفحه نمایش لمسی هستند که حس استفاده از یک کامپیوتر نسل جدید و درست و درمان را در ما زنده میکنند.
ساختارهای فنی: ram، کارت گرافیک، cpu و… همه و همه بخشهایی هستند که مثل چرخدندههای یک ساعت میتوانند روی کیفیت کار نهایی تأثیر بگذارند. نکتهی مهم اینکه در انواع کامپیوترهای رومیزی اگر لازم باشد قطعهای را ارتقا بدهید، این مورد بهراحتی امکانپذیر است. و میتوانید مثل فیلم شغل ایتالیایی که با تغییر در دیفرانسیلها از یک مینیماینر کوچک یک هیولا ساختند، از کامپیوتر کوچکتان یک غول تکنولوژی بسازید.
اما متأسفانه این قابلیت در بسیاری از کامپیوترهای همه کاره وجود ندارد. و درنتیجه یا باید همان اول هزینه کنید و با توجه به راهنمای انتخاب کامپیوتر all in one یک کامپیوتر عالی بخرید، یا اینکه به سراغ سیستمی بروید که امکان ارتقای آن وجد داشته باشد.
مصرف برق: در این قسمت رقابت سختی بین لپتاپ و کامپیوتر همه کاره جریان دارد. لپتاپها به خاطر وجود باتری میتوانند در زمان استفادههای کوتاهمدت شما را از مصرف برق بینیاز کنند و البته در زمان بیبرقی هم ناجی شما باشند. کامپیوترهای همه کاره هم به خاطر کم شدن ساختاری به نام کیس و متعلقات، طبیعتا مصرف برق کمتری نسبت به انواع رومیزی دارند و اگر به دنبال صرفهجویی در مصرف برق هستید، میتوانند رفقای خوبی برایتان باشند.
تصویر دو
کارایی: در این قسمت با اطمینان میتوانیم بگوییم هیچ برندهای وجود ندارد. درواقع میزان رضایت ما از کارایی هر ساختار دیجیتالی به سطح توقعاتمان از آن وسیله برمیگردد. مثلاً اگر دائم در سفر هستید یا دوست دارید سیستمتان را با خود به محل کار، سر کلاس و دانشگاه ببرید، قطعاً یک لپتاپ بهترین انتخاب برای شماست.
اگر اهل نصب بازیهای جدید و استفاده از آخرین تکنولوژیها هستید، و دائم کارت گرافیک و قطعات کامپیوتر را ارتقا میدهید، یا حتی همین حالا بودجه زیادی ندارید و تصمیم دارید بهتدریج سروشکل کامپیوترتان را به سیستم موردنظرتان نزدیک کنید؛ خوب است که به سراغ خرید یک کامپیوتر رومیزی بروید.
و درنهایت اگر صفحه بزرگ برایتان مهم است، و مطمئن هستید که به این زودیها قصد ارتقا و جابهجایی سیستم را ندارید، میتوانید با خیال راحت به سراغ خرید کامپیوتر همه کاره بروید.
به یک کامپیوتر همه کاره بر اساس موارد زیر امتیاز دهید؛ چکلیست انتخاب al1
Ram: حافظه دستگاه همان انباری موردنظر برای ذخیره اطلاعات است. نکتهی مهم این است که در بسیاری از کامپیوترهای همه کاره حافظه داخلی ظرفیت محدودی دارد. آیا این مورد باید روی خرید ما تأثیر بگذارد؟ به نوع استفادهتان توجه کنید، اگر عمده فعالیتتان تماشای فیلم یا استفاده از آفیس است، خب بهراحتی میتوانید از یک هارد اکسترنال برای ذخیره ساعتهای فیلم و سریال استفاده کنید و همینقدر که حافظه داخلی برای ذخیره برنامههای اصلی فضای کافی داشته باشد، مناسب است.
درگاه اتصال: اگر قرار باشد با حافظهی کمظرفیت کنار بیاییم پس باید کامپیوتر همه کاره موردنظر، تعداد مناسبی درگاه اتصال باشد که بتوانیم یکی دو usb و هارد اکسترنال را به آن وصل کنیم. این وسط و با توجه به فراگیر شدن استفاده از usb type c خوب است که به این مورد هم توجه کنید.
پورتهای hdmi هم تا دلتان بخواهد مهم هستند. چه زمانی؟ وقتی لازم است که کنسول بازی را به کامپیوتر وصل کنید یا از اتصال کامپیوتر به تلویزیون بهره ببرید.
نکتهی مهم دیگر هم جایگاه درگاههاست. بهتر است جایگاهها درجایی که بهراحتی دستتان بهشان برسد، قرارگرفته باشند تا برای تعویض usb مجبور نشوید از دستان پرتوان کارآگاه گجت کمک بگیرید. و راحت و ساده هارد موردنظر یا کارت حافظه را به سستم وصل کنید.
کارت گرافیک: همانطور که اشاره کردیم، کارت گرافیک در سیستمهای رومیزی قابل ارتقاست. اما در برخی از کامپیوترهای all in one معمولاً این امکان وجود ندارد. بنابراین اگر اهل انجام فعالیتهای گرافیکی سنگین، بازی و… هستید؛ بهتر است مطمئن شوید که کارت گرافیک کامپیوتر همه کاره میتواند به نیازهایتان پاسخ بدهد. تا یادمان نرفته است این نکته را اضافه کنیم که برای انجام فعالیتهایی مثل تدوین ویدیویی حرفهای و حتی انجام برخی بازیها علاوه بر کارت گرافیک بهتر است به ساختار پردازنده و رم هم بیشتر دقت کنید تا درنهایت بتوانید در مدت طولانیتری از کامپیوتر استفاده کنید.
سایر موارد: طراحی و زیبایی یک کامپیوتر همه کاره قطعاً مهم است. در کنار این مورد خوب است که به فضای میز یا اتاق کارتان هم توجه کنید و با توجه به این شرایط ابعاد کامپیوتر همه کاره مورد نظرتان را تخمین بزنید. صفحه نمایشهای کامپیوترهای آل این وان معمولاً بین 25 تا 27 اینچ هستند که برای شرکتهای اداری یا فعالیتهای مختلف خانگی مناسب هستند. اما در یک میز کار کوچک شاید ظاهر دلچسبی نداشته باشند.
درنهایت اگر فعالیتهایی مثل تایپ روزانه برایتان مهم است، خوب است که به سراغ کامپیوترهایی با صفحه لمسی نروید و از کامپیوتری با کیبورد استفاده کنید.
اگر تماشای فیلم و گاهی طراحی برایتان مهمتر است، یک صفحهنمایش لمسی هم میتواند برایتان مناسب باشد. بنابراین خوب است که قبل از خرید کامپیوتر همه کاره نوع استفادهتان را مشخص کرده و بعد منطبق با نیازهای فنیتان شروع به مطالعه راهنمای انتخاب کامپیوتر all in one و خرید کامپیوتر کنید.
توجه به درایو نوری در صورت استفاده از انواع dvdها، قدرت اسپیکرها و… هم از مواردی است که میتواند به خرید بهترتان کمک کند. اما بهتر است این موارد در اولویت فهرستتان در راهنمای انتخاب کامپیوتر همه کاره قرار ندهید. چراکه مشکل درایور نوری با یک درایور نوری اکسترنال، و مشکل صدا هم با خرید یک اسپیکر خارجی رفع میشود. (البته در صورتیکه هزینههای جانبی برایتان چنان مهم نباشد.)
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره و معرفی مدلهای برتر all in one
در ادامه لیستی از بهترین کامپیوترهای همه کاره را معرفی خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم برای مشاهده لیست انواع کامپیوتر همه کاره در فروشگاه پلازادیجیتال روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
1. کامپیوتر همه کاره لنوو مدل ideacentre A340-22ICK-AX45
- ابعاد صفحه نمایش: 21 اینچ؛
- ram: 4 گیگابایت؛
- حافظه cache: 9 مگابایت
- cpu: core I 5
- کارت گرافیک: بدون حافظه اختصاصی و از نوع intel
- دقت صفحه نمایش: 1920*1080/ fullhd
- نوع صفحه نمایش: لمسی؛
- نوع و تعداد درگاهها: دو پورت usb3/ دو پورت usb 2/ پورت hdmi
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره مدل لنوو مدل ideacentre A340-22ICK-AX45: حافظه ram این سیستم از نوع ddr4 است و با یک هارددیسک یک ترابایتی به راحتی میتواند رفیق خوبی برای وبگردیها و انجام فعالیتهای ساده روزمره و اداری باشد.
2. کامپیوتر همه کاره اچ پی مدل 200 G4-W5B
- ابعاد صفحه نمایش:21 اینچ؛
- ram: 8 گیگابایت؛
- cpu: core I 5
- نوع صفحه نمایش: full hd
- حافظه cache: 6 مگابایت؛
- کارت گرافیک: بدون حافظه اختصاصی از نوع اینتل.
- دقت صفحه نمایش: 1920*1080
- نوع و تعداد پورتها: دو پورت usb 2 و usb3/ پورت lan و hdmi/ کارتخوان ssd
راهنمای انتخاب کامپیوتر all in one مدل All In One 200 G4-W5B: این سیستم دارای اسپیکر استریو و یک وبکم کشویی است. برای همین برای حضور در ردههای مجازی تا دلتان بخواهد مناسب است. رم ddr4 دارد و به نظر میرسد برای انجام فعالیتهای روزمره هم مناسب باشد. و البته از پس اجرای بازیهای سبک و فعالیتهای گرافیکی ساده هم بربیاید.
3. کامپیوتر همه کاره لنوو مدل A340-24iCB
- ابعاد صفحه نمایش: 23 اینچ؛
- ram: 8 گیگابایت؛
- cpu: core I 5
- نوع صفحه نمایش: full hd و لمسی؛
- حافظه cache: 6 مگابایت؛
- کارت گرافیک: اینتل و دارای حافظه 2 گیگابایت؛
- دقت صفحه نمایش: 1920*1080
- نوع و تعداد پورتها: 2 پورت usb 2 و usb3/ پورت lan و hdmi/ کارتخوان؛
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره لنوو مدل A340-24iCB: صفحه نمایش کامپیوتر همه کاره لنوو مدل A340-24iCB از نوع لمسی است و میتواند تا لمس همزمان را پردازش کند. کارت گارفیک دو گاگابایتی هم به آسانی از پس انجام فعالیتهای ساده گرافیکی برمیآید و برای برای استفادهی مولتی مدیا بسیار مناسب است.
از طرف دیگر لنوو یک محصول میان رده با قیمت مناسب است که به راحتی میتواند به شما برای حضور در کلاسهای مجازی، تماشای فیلمها و سریالهای روز و یا وبگردیهای روزانه کمک کند. تنها مشکل این دستگاه عدم نصب ویندوز روی آن است که بعد از خرید باید زحمت نصبش را بکشید.
4. کامپیوتر همه کاره hp مدل Pavilion 24 K0160-B
- ابعاد صفحه نمایش: 24 اینچ؛
- ram: 8 گیگابایت؛
- cpu: core I 5؛
- نوع صفحه نمایش: فول اچ دی؛
- حافظه cache: 12 مگاگبایت؛
- کارت گرافیک: دارای حافظه 2 گیگابایتی؛
- دقت صفحه نمایش: 1080*1920
- نوع و تعداد پورتها: دو پورت usb2 وusb3/ hdmi//lan/ بلوتوث و کارتخوان
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره مدل Pavilion 24 K0160-B: این کامپوتر کمی از سیستمهای معرفی شده قبلی در راهنمای انتخاب کامپیوتر all in one گرانتر است. علتش در زیبایی طراحی و کاربری بالای این سیستم است. به طوریکه به راحتی میتوانید برای انجام بسیاری از فعالیتهای طراحی روی آن حساب کنید.
صفحه نمایش دارای پایه تنظیم است که میتوانید آن را متناسب با سطح نشستن تنظیم کنید. همچنین از انواع لولههای و ماژولهای خنککننده در ساختار آن استفادهشده است که درنتیجه دیگر از سروصدای فن خبری نیست و با خیال راحت میتوانی زمان زیادی از سیستم بدون آلودگی استفاده کنید.
5. کامپیوتر همه کاره ایسوس مدل V222FAK-BA065M
- ابعاد صفحه نمایش: 22 اینچ؛
- ram: 8 گیگابایت؛
- cpu: core I 3
- نوع صفحه نمایش: فول اچ دی؛
- کارت گرافیک: بدون حافظه جانبی مجزا از نوع اینتل؛
- دقت صفحه نمایش: 1920*1080؛
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره مدل V222FAK-BA065M: ایسوس از آن مدلهای معروفی است که نیاز به معرفی ندارد. این سیستم ظاهر جذابی دارد. اما نسبت به سایر کامپیوترهای همه کاره شاید امکانات چندانی نداشته باشد.البته اگر دوست دارید از یک کامپیوتر همه کاره با برند معروف استفاده کنید میتواند پاسخگویی نیازهای ساده باشد. نکته مهم اینکه این کامپیوتر سیستم عامل ندارد و خودتان باید نصبش کنید. پیشنهاد می کنیم برای مشاهده لیست انواع کامپیوتر همه کاره ایسوس در فروشگاه پلازادیجیتال روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
6. کامپیوتر همه کاره msi مدل Pro22 X 10M – f
- ابعاد صفحه نمایش: 22 اینچ؛
- ram: 8 گیگابایت؛
- cpu: core I 3
- نوع صفحه نمایش: فول اچ دی و لمسی؛
- حافظه cache: 6 مگابایت؛
- کارت گرافیک: اینتل و بدون حافظه جانبی؛
- دقت صفحه نمایش: 1920*1080
- نوع و تعداد پورتها: دو پورت usb2و usb3/ کارتخوان/ پورت hdmi
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره مدل msi مدل Pro22 X 10M – E: حافظه داخلی این سیستم از نوع ssd و حدود 256 گیگابایت است. این موضوع در کنار استفاده این سیستم core I 3 باعث شه است تا کارایی و سرعت کامپیوتر همه کاره msi مدل Pro22 X 10M – E بسیار بالا و سریع باشد. و از سوی بسیاری از کاربران بهعنوان یکی از بهترین کامپیوترهای همه کاره برای بازی انتخاب شود.
7. کامپیوتر همه کاره لنوو مدل A340-24ICK
- ابعاد صفحه نمایش: 24 اینچ؛
- ram: 8 گیگابایت؛
- cpu: core I 5
- نوع صفحه نمایش: فول اچ دی و لمسی؛
- حافظه cache: 6 مگابایت؛
- کارت گرافیک: دارای دو گیگابایت حافظه از شرکت adm؛
- دقت صفحه نمایش: 1920*1080
- نوع و تعداد پورتها: دو پورت usb2و usb3/ کارتخوان/ پورت hdmi و lan/ درایور نوری
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره لنوو مدل A340-24ICK: اول از همه بگوییم که این دستگاه سیستم عامل ندارد و باید خودتان سیستم عامل را نصب کنید اما نکتهی مهمتر ارزش خرید محصول است. پردازنده این کامپیوتر متوسط رو به بالاست و طراحی جذاب و سیستم لمسیاش به جذابتر شدنش کمک میکند. ضمن اینکه با یک حافظه داخلی یک ترابایتی از نوع هارددیسک، و همچنین رم ddr4 به نظر نمیآید مشکل خاصی در سرعت و روند ذخیرهی اطلاعات داشته باشید. پیشنهاد می کنیم برای مشاهده لیست انواع کامپیوتر همه کاره لنوو در فروشگاه پلازادیجیتال روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
حرف آخر؛ نگاهی به مزایا و معایب کامپیوتر همه کاره
در راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره به بررسی مزایایی all In One پرداختیم. و گفتیم که این کامپیوترها با صفحه نمایش بزرگتر، مصرف انرژی کمتری البته زیبایی ظاهری بیشتر میتوانند جایگزین خوبی برای انواع کامپیوتر رومیزی باشند.
در مقابل به دلیل عدم امکان ارتقای سیستم، نداشتن باتری و حمل و نقل سخت، پشتیبانی از حافظههای کم و نیاز به هارد اکسترنال (بهطور معمول) برای فعالیتهایی که نیاز به سیستم با توان سختافزاری بالا دارد؛ و همچنین حمل نقل دائمی مناسب نیستند.
در پایان شاید خوب باشد که لیستی از اولویتها و نیازهایتان بنویسید. و بعد با توجه به این مورد و راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره بهترین گزینه را انتخاب کنید.
برای شروع هم میتوانید سری به فروشگاه پلازا دیجیتال بزنید و ویژگیهای all In One مورد نظرتان را با سایر محصولات مقایسه کرده و بعد خودتان را به یک خرید عالی کم دردسر مهمان کنید.